Kullu 'Am wa Antum Bikhair

| Ahad, 11 Januari 2009 |

Assalamu'alaikum..
Salam buat sahabat sekalian..moga-moga kita semua dirahmati Allah dan dipayungi keredhaan dari ilahi seadanya kita di bumi barakah ini..

Selepas saban hari berlalunya tahun baru hijrah, baru kali ini ana dapat menulis dalam blog ini, hanya sekadar nak penuhi masa lapang yang berbaki ini. Baru-baru ini di INSANIAH telah diadakan himpunan aman bagi membantah kekejaman israel laknatullah di Palestin, betul-betul di hadapan lobi dewan besar pada hari khamis yg lalu 8 januari selepas kami semua solat zohor berjemaah. Seterusnya disusuli dengan himpunan aman 1000 mahasiswa seluruh negara pada keesokan harinya pada 9 januari selepas solat jumaat bermula dari Masjid Syakirin dekat dengan KLCC berarak ke Kedutaan Mesir. Kemudian selepas ana dan kekawan yang lain pulang pada petang tersebut (kami sampai di INSANIAH lebih kurang pada jam 3.30 pagi) pada hari sabtu malam pula kami disusuli pula dengan program Malam Intifadah & Road Tour kumpulan nasyid Syifa' bersama-sama dengan ceramah dari Aman Palestin Sungai Petani, Kedah.

Semua ini berlaku dalam sekelip mata dalam masa 3 hari ini, rasa penat pun ada jugak la, kami berarak semasa di KLCC sejauh 3 Kilometer ke kedutaan Mesir. Walaupun penat, ini tidak mematahkan semangat ana untuk melihat keamanan dan kebebasan di Palestin, saudara seagama dan seaqidah dengan kita. Sedarkah kita mereka selalu dihujani dengan peluru perpandu dari israel laknatullah dan dibasahi dengan lumuran darah di sekeliling mereka, tapi kita disini hidup senang, aman dan bahagia, makan cukup, boleh kesana kemari, tapi dimanakah prikemanusiaan kita untuk membela nasib saudara seagama dan seaqidah dengan kita, dimana sahabat-sahabat sekalian. Sedih rasanya bilamana mendengar angka kematian lebih 700 orang rakyat palestin telah dibunuh. Ya Allah, layakkah aku bergelar muslim, sanggupkah aku untuk melihat sahaja nasib saudara seagama tidak terbela?

Disinilah peranan kita untuk kita praktikkan setelah sekian lama kita selalu bercakap, berceramah kesana kemari untuk menyatakan rasa ukhwah dan cintanya kita terhadap saudara seagama dan seaqidah dengan kita. Dengan cara sama-sama kita memboikot barangan Yahudi laknatullah dan sekutu-sekutunya, juga yang menyumbang kepada mereka laknatullah. Gerahkan tenaga, gerakkan minda untuk disebarkan kepada seluruh saudara kita yang lain, sama-sama kita memboikot barangan yahudi laknatullah. Seterusnya sama-sama berdoa untuk keselamatan saudara kita di palestin dengan doa qunut nazilah serta hulurkan bantuan sedapat yang mungkin. Sama-sama kita laksanakan seupaya kita untuk menunjukkan rasa bencinya terhadap kekejaman israel laknatullah. Inilah setakat kemampuan yang dapat kita salurkan untuk saudara di Palestin.

hancur, hancur.....hancur Israel!!!
laknat, laknat......laknat Israel!!!!
jahanam, jahanam.....jahanam amerika!!!!!!!
bangsat, bangsat........bangsat yahudi!!!!!!!

hidup Islam!!!!!!!
bangkit umat Islam!!!!
Takbiirrrrrr.....Allahu Akbar!!!!!!!!

Sama-sama kita memboikot :
1. Coca-cola
2. Mc Donalds
3. Disney
4. Kotex
5. Loreal
6. Nestle
7. Tesco
8. KFC (kita tukar ke RFC 'radix fried chicken' HPA punya sedap!! cuba try)
DLL

Salam intifadhah!!!


0 comments:

;

Kenali Ulama'

Yaumul 'eid 2009

Syeikh Ibnu Ata'illah As-Sakandari menyatakan :
"Raja' (harapan) iaitu kehendak yang diiringi dengan amal. Kalu tidak, disebut umniyyah ( angan-angan)".
Harapan yang diakui dalam Islam ialah harapan yang disertakan dengan amalan. Sekiranya tidak disertai dengan amalan, ia merupakan sejenis angan-angan kosong yang lebih hampir kepada mimpi di siang hari sahaja. Begitu juga dengan seseorang pejuang Islam yang ingin merubah sistem jahiliyah ini ke arah sistem Islam seluruhnya, namun tidak pernahpun bergerak untuk merealisasikan hasratnya itu, keinginannya itu hanyalah angan-angan kosong sahaja.


Ape Ade Pade Name

ABDUL YADIY
AAmanah
BBijaksana
DDinamik
UUntung
LLemah-lembut
YYakin
AAlim
DDedikasi
IIkhlas
YYakin
Apa ada pada nama?

~Alirkanlah Dlm Dirimu Cinta Hanya Pd-NYA~

Silibus Tarbiah Usrah

Silibus Tarbiah Usrah
Satu Lambang Komitmen Sekelompok UMMAH Menggerakkan Tarbiah Generasi Baru ISLAM

~Anjung Sahabat~

Soutul Ukhuwah


ShoutMix chat widget

Pengikut

Qalbun Salim